Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Erden, Handan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    KOBİ' lerde bilgi paylaşımı: Konya ili Ereğli ilçesinde gıda işletmelerinde bir inceleme
    (Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2016) Erden, Handan; Ay, Ünal
    Bilgi günümüz işletmelerinde ve gelişen dünyada en önemli üretim kaynakları arasındadır. Bilginin maliyetinin düşük olması yeni değerler üretebilmesi ve bir kaynak olması nedeniyle iş hayatında çalışanlara avantajlar sunan bir güçtür. İşletmeler için bilginin yol gösterici bir unsuru olması önemlidir, çünkü işletmeler bilgi yönetimi sayesinde elde ettikleri bilgileri toplayıp, kayıt altına alarak örgütlerin amaçlarını gerçekleştirmektedirler. Bilgi toplumunun gelişmesiyle bilgi iş dünyasında sınırsız bir güç olarak görülmektedir. Bu çalışmada bilgi, bilgi yönetimi, bilgi paylaşımı, bilgi paylaşımı türleri ve bilgi paylaşımı boyutları ele alınmıştır. Bu çalışmanın amacı Konya Ereğli gıda işletmelerinde faaliyet gösteren dört adet kurumsal nitelikli süt fabrikasında çalışanlara bilgi paylaşımı üzerine bir anket çalışması yapılarak, toplanan veriler incelemeye tabi tutulmuştur. Fabrika çalışanlarına sunulan anket 210 kişi tarafından cevaplanmıştır. Anket verilerinin analizinde SPSS "For Widows 20.0" paket programından faydalanılmıştır. Araştırma anketi iki bölümden oluşturulmuştur. İlk bölümde 49 sorudan oluşan bilgi paylaşımı ölçeği yer almaktadır. İkinci bölümde ise; fabrikada çalışanlara yönelik demografik özellikler oluşturmaktadır. Tek örneklem t-test ile şu bulguya ulaşılmıştır. Bilgi paylaşımının (cinsiyet) demografik özellikleri yer almaktadır. Alt boyutları olan bilişsel kanal boyutu ile istatiksel bağlamda anlamlı bir ilişi sergilemektedir. Bilgi paylaşımının diğer boyutları olan bilgi paylaşımı, bilgiye bakış açısı ve bilgiye engel istatiksel bağlamda anlamlı farklılık gözlenmiştir. Tek yönlü ANOVA analizleri bilgi paylaşımının alt boyutları ile eğitim, işletmede çalışma süresi ve toplam çalışma süresi ilişkisini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Analiz sonuçları göstermiştir ki; işletme çalışanın işletmede çalışma ve toplam çalışma süresi ile bilgi paylaşımı ölçeğinin alt boyutları ile anlamlı bir ilişki sergilememektedir. Diğer taraftan işletme çalışanın eğitim düzeyi ile bilgi paylaşımı boyutu ile istatiksel bağlamda anlamlı bir ilişki sergilemekteyken, bilgi paylaşımının diğer alt boyutları ile anlamlı bir ilişki sergilememektedir.

| Çağ Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Mersin, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim